• Bente Fjeldstad

Velkommen Til Begynnelsen


Det hele begynner ved unnfangelsen – vi blir påvirket av våre foreldres opplevelser og følelser, og spesielt hva som skjedde med mor og hennes mor før henne. Vi er en del av mor de første 9 månedene i livet – livet starter ikke ved fødselen men ved unnfangelsen – om enn ikke bevisst slik vi kjenner det som barn, ungdom og voksen. Like fullt opplever og erfarer vi i tiden i mors liv. Alt som skjer mens vi vokser og utvikler oss der inne, men også alt som er vår mor som hun opplevde før oss. Vi erfarer det gjennom å være en del av hennes kropp. Det er dette som er starten på, og kanskje den viktigste tiden i livet hvor den flergenerasjonelle historien vår påvirker oss og legger grunnen hvordan resten av livet vårt skal bli.

Det er laget en dokumentarfilm – ”In Utero” ­– som tar for seg hvordan våre første måneder i livet kan bli forstyrret på ulike måter og hvilke konsekvenser det får.

Og ikke minst – hvorfor vi kan bli forstyrret i utviklingen. Det er basert på forskning av både eldre og helt ny dato og gir oss en mulighet til å forstå og se våre liv og vår verden med litt nye øyne.

Jeg synes å starte det nye året, 2017, og den nye nettsiden min og bloggen min med å anbefale denne filmen om Begynnelsen varmt til alle, passer utmerket!

Du kan se den på Litteraturhuset søndag 29. Januar (https://www.iopt.no/inutero/) eller på et av mine kurs. Den kan også lastes ned fra flere steder på nett.

Ikke bli overrasket om du blir påvirket av å se filmen. Mange opplever at deres egen historie, enten det er hva du selv opplevde som barn eller du begynner å tenke på dine egne barn, blir berørt og hentet opp i dagen og det kan komme mange spørsmål som du ønsker å finne svar på. Av denne årsaken viser vi her i Norge aldri denne filmen uten at det er mennesker tilstede som kan veilede og svare på spørsmål, og på Litteraturhuset i Oslo i januar kommer skaperen av filmen, Stephen Gyllenhaal, til å være tilstede sammen med Marta Thorsheim, meg selv og andre representanter for IoPT for å svare på spørsmål fra seerne.

Ser du filmen alene så vit at du kan alltid sende meg spørsmålene du eventuelt måtte ha!

Jeg gleder meg til å kanskje treffe deg i dette året!

Varm hilsen fra

Bente

Se trailer til filmen In Utero:

#inutero #identitet #utvikling #traumer

125 views0 comments

Recent Posts

See All